5 veel gemaakte vergissingen bij het reinigen van je sextoy

Je hebt er misschien niet altijd zin in als je nog ligt na te hijgen van je orgasme, maar het is wel degelijk belangrijk om je sextoy op de juiste wijze te reinigen. Vanwege hygiëne en omdat je favo speeltje gewoon langer mee gaat als je er een beetje voor zorgt.

Hieronder 5 veel voorkomende vergissingen die je vooral moet voorkomen als het gaat om het reinigen van je sextoy:

Meteen uit de verpakking aan de slag

Als je een nieuw speeltje besteld hebt, dan wil je natuurlijk liefst gelijk aan de slag wanneer je het in huis hebt. Je fonkelnieuwe speeltje vraagt erom om uitgepakt en gebruikt te worden. Maar een gloednieuw speeltje vers uit de verpakking is niet persé net zo steriel als wanneer je een toy reinigt. Dus, ff een paar minuutjes je genot uitstellen en je gloednieuwe toy reinigen voordat je los gaat. Gebruik hiervoor een toycleaner of een milde antibacteriële zeep. Laat je speeltje opdrogen in plaats van hiervoor een handdoek te gebruiken.

Vergeten te checken of je sextoy waterdicht is

Als je dan je speeltje gaat schoonmaken en je gebruikt geen toycleaner maar water en milde zeep, check dan ff of je speeltje ook waterdicht is. Tegenwoordig is het grootste gedeelte minimaal spatwaterdicht maar... its better to be safe then sorry. Bij niet waterdichte sextoys loop je het risico dat je de batterij of de elektronica beschadigt. 

Geurende zeep, huishoudmiddelen of bleek gebruiken

Grondig reinigen is prima, maar hiervoor hoef je niet in je keukenkastje te duiken. Als je geen toycleaner hebt, dan gebruik je gewoon een milde antibacteriële zeep. Sterk geurende zeepjes of schoonmaakmiddelen tasten de integriteit van het materiaal aan wat juist een negatief effect heeft op de hygiëne. Als je jezelf er niet mee zou wassen, doe het dan ook je toy niet aan. 

Je seksspeeltjes niet droog opbergen

Goed reinigen is het halve werk, maar het drogen is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je speeltje volledig droog is voordat je deze opbergt. Ga niet met een handdoek aan de gang om te speeltje droog te maken om te voorkomen dat er irriterende deeltjes op je speeltje achterblijven.

Al je speeltjes op dezelfde manier reinigen

Niet alle speeltjes zijn hetzelfde, er zijn bijvoorbeeld speeltjes die van een 'dicht' materiaal zijn gemaakt en er zijn speeltjes van een poreus materiaal. Denk aan latex, jelly dildo's of rubber. Deze poreuze speeltjes zijn gevoeliger voor ophoping van bacteriën. Gebruik hiervoor altijd een toycleaner. Zeker bij poreuze toys is het de overweging waard om deze te gebruiken met condoom. 

Bonus tip

Heb je meer dan 1 seksspeeltje? We like! Let er dan op dat deze elkaar niet aanraken als je ze opbergt. Sommige siliconen speeltjes kunnen daar slecht tegen waardoor dat heerlijke huidzachte materiaal beschadigt. Eeuwig zonde.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd